Fietsen

Fietsen

De beklimming van de Mont Ventoux vanuit Bédoin is verreweg de moeilijkste en ook de bekendste. 
Het is 21 kilometer klimmen, 1600 meter hoogteverschil, een gemiddelde helling van 7,5% (8,9% vanaf het keerpunt van St Estève), hellingen tot 11,5% en nauwelijks enige gelegenheid voor rust. Dit parcours is bedoeld voor de getrainde wielrenner. Reken van 1u30 tot 2u30 stijgen, afhankelijk van het opleidingsniveau.

De beklimming van de Mont Ventoux vanuit Malaucène is minder bekend maar toch erg moeilijk. Dit zijn 21 kilometer onregelmatige stijging, 1535 meter hoogteverschil, een gemiddelde helling van 7,3% met korte stukken die bijna 13% bereiken. Doordat sommige delen met een lage helling zijn, is herstel mogelijk. Een moeilijk circuit gericht op de goedgetrainde wielrenner. Reken van 1u30 tot 2u30 stijgen, afhankelijk van het opleidingsniveau.

De beklimming van de Mont Ventoux via Sault is ongetwijfeld de gemakkelijkste kant van de drie. Het is een stijging van 26 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,6%. De eerste 12 kilometer zijn relatief gecompliceerd met steile percentages op het niveau "Ventouret" en ook het overschrijden van de drempel van 1000 meter boven zeeniveau. De volgende 7 kilometer naar het Reynard-chalet zijn veel toegankelijker, in het bos, in de schaduw volgens het schema en met een weelderig uitzicht over de vallei. Het laatste stuk, 6 kilometer, blijft het meest indrukwekkend, het moeilijkste ook, met een piek in zicht die binnen handbereik lijkt ...

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.