Pernes-les-Fontaines

Pernes-les-Fontaines

Pernes Les Fontaines op 19 km van het vakantiehuis:

Het leuke aan Pernes les Fontaines is dat je in het office de toerisme een kaart kan afhalen voor een wandeling langs de 41 fonteinen. Je passeert ondertussen aan de middeleeuwse stadsmuren, door de steile straatjes tot aan de 2 uitkijktorens aan de brug over de Nesque. 

Op woensdagavond is er de markt met lokale producten en op zaterdagvoormiddag de Provençaalse markt met een 50-tal forains.

Even buiten het centrum ligt het recente wijndomein Solence. Gestart in 1992 waren Anne-Marie en Jean-Luc de eersten in de streek om te starten met bio-wijn.  Lekkere prijs & kwaliteitswijnen, waaronder ook een witte of rosé mousserende wijn. In de moderne caveau kan je de verschillende wijnen proeven en wat voorraad kopen voor in het vakantiehuis :) Er kan probleemloos 'gepanacheerd' worden met de verschillende wijnen. In de moderne caveau kan je de verschillende wijnen proeven.

Liever wat actie? Dan kan je naar Parc Spirou, iets rustiger is het dan bij Lac Monteux, of de Grottes de Thouzon met hun indrukwekkende geel en goudkleurige stalactieten.

Restaurants:

Café de la Place: typische bistro,
Dame de L'Oie: foie gras
Bistro de la Gare, in het vroegere station,
en de fijnere keuken:  Les Saveurs Salines: plateaux crustacés,
Au Fil du Temps, maar lang op voorhand te reserveren!

 

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.