Châteauneuf du Pape (34km)

Châteauneuf du Pape (34km)

Mooiste dorpen rond de Mont Ventoux: Châteauneuf-du-Pape, op 34 km van het vakantiehuis

Châteauneuf-du-Pape is echt de moeite om te bezoeken! Je kan er makkelijk een twee uurtjes rondwandelen.

Bij het binnenrijden via de D192 zie je al van ver de 2 mooie kastelen: wijndomein Chateau de la Nerthe die het oudste (14de eeuw), grootste (92 hectaren) en toch wel mooiste wijndomein is van de streek. In Hotel Château des Fines Roches kan je voor een correcte prijs een lunch of dinner eten met formidabel zicht op de omgeving. 

Het is een mooie wandeling naar de ruïnes van het kasteel gebouwd in opdracht van Paus Johannes XXII in 1317 op de heuveltop. Na het vertrek van de paus, waren de latere bisschoppen en aartsbisschoppen van Avignon ervoor verantwoordelijk, maar uiteindelijk werd het verlaten. 700 jaar zijn ondertussen verstreken sinds de bouw ervan en ondanks de verwoestingen van oorlogen en tijd, blijven de overblijfselen van het pauselijk kasteel nog steeds impressionant.

Er zijn 320 wijnbouwers in Châteauneuf-du-Pape en bijna overal kan je (soms betalend) een degustatie doen. De AOC (Appellation d'origine Contrôlée is een Franse kwaliteitscontrole op landbouwproducten) staat maar liefst dertien druivensoorten toe, maar het gebruik varieert enorm per domein en zelden worden ze allemaal gebruikt. Het is vooral de grenache die de Châteauneuf-du-Pape zijn expressie geeft en de meeste wijnen domineert. 

Zoek je restaurantje waar het rustig zitten is, check dan La maisouneta of Le Comptoir de La Mère Germaine. Deze laatste is de 'bistro' van het gastronomische restaurant: La Mère Germaine.  Zie je liever in een levendige buurt dan is er La Mule du Pape met aan de overkant het Office de Tourisme.

Even buiten het dorp, bij de Lac de la Lionne zie je de Coucoo Cabanes: één van de 5 eco-domeinen in Frankrijk die 'ontkoppelings'verblijven aanbieden in de natuur, om even te ontsnappen aan het dagelijks leven en nieuwe energie op te doen. Ongewone overnachtingen in comfortabele hutten met verwarmde Scandinavische baden.

En misschien ken je de PAC Citron? De naam zijn de initialen van de voornamen van de kinderen van Louis Guiot: Pierre, Annick, Christian en Colette. Niet te zoet of te zuur, het was een enorm succes in het midden van de jaren zestig want "PAC A LEAU" werd een generieke naam, synoniem voor citroensiroop. Pac Citron is een emblematische drank van de Provence geworden.

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.