Séguret

Séguret

Mooiste dorpen rond de Mont Ventoux: Séguret, op 27 km van het vakantiehuis

Magnifiek dorpje Séguret met kronkelende geplaveide straatjes. Je kan er heerlijk genieten van de oude straatjes en prachtige foto's nemen.

In het gezellig steegje Rue des Poternes hoor je van ver het geroezemoes van de 2 restaurants, Le Mesclun en Côté Terasse. Wij gingen eten in Restaurant Le Mesclun met formidabel zicht op de wijnvelden, heel vriendelijke bediening en lekkere gerechtjes!

Na het eten kan je naar boven wandelen, richting het kerkje Eglise Saint Denis waar je nogmaals kan genieten van een prachtig zicht. De sportieve wandelaar kan nog een stuk verder wandelen naar Le Château. Vlakbij heb je ook de Fontaine des Mascarons et de oude wasplaats. Op het kerkplein kan de oriëntatietafel helpen om de Dentelles de Montmirail en Alpilles te herkennen.

Wijndomain Domaine de Mourchon ligt even buiten het centrum en organiseert het ganse seizoen door rondleidingen tussen de wijngaarden. Nadien is er in de kelder uitleg over de teelt- en wijnbereidingsmethoden, evenals een proeverij van het assortiment wijnen. 

Of bezoek het wijndomein Chêne Bleu waar er effectief een blauwe eik staat :). Je kan een picknick voor twee of een Chênobox (Japanse Bento Box-type) bestellen, een uur wijnproeven of wijnarrangementen volgen.

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.