Huishandleiding

Huishandleiding

Richtlijnen binnenshuis

Er is geen afvalophaling, wil dus selectief sorteren in de keukenvuilnisemmer, afvalmand voor papier en afvalmand voor glas. Dit afval kan u kwijt bij het wegrijden, recht voor het kerkhof is er een collectieve huishoudafvalcontainer met inox trapdeksel. Er staan enkele containers aan het tennisplein richting Utile en meerdere containers richting Bédoin op de rechterkant in het begin van Chemin de Bédoin. Blauw is papier, geel is pmd en groen is glas.

Het wifiwachtwoord voor glasvezelinternet (qr code scannen met gsm) kan u vinden in de ontvangstmap en in de kastdeur boven de microgolf. Livebox in de woning, Amplifi aan het zwembad.

Het zekeringenpaneel van de electriciteit en alarm bevinden zich in de ondiepe kast in de bijkeuken. Warm water wordt 's nachts voorbereid in de boiler. We zijn geabonneerd op het hoogst mogelijke vermogen, nl 18 kVA. Hou er dus rekening mee aub: afwasmachine + wasmachine + airco of verwarming kan jammer genoeg de hoofdschakelaar doen uitslaan. De zekering van de hoofdschakelaar bevindt zich in de muur van de linkerslaapkamer en kan je daar weer aanleggen.

Deuren en sleutels: de deur van de voorraadkamer blijft op slot met de privé spullen van de verhuurder. Om de buitendeuren te ontsluiten of sluiten doe je de deurklink eerst omhoog voordat de sleutel kan worden omgedraaid. Bij aankomst krijgt u een sleutel van: de voordeur - garage - deur fietsenberging - afstandsbediening straatpoort & garagepoort). De tweede voordeursleutel blijft in de sleutelsafe!

Schoonmaak: bij vertrek dient de woning opgeruimd te zijn met een lege vaatwas, koelkast, afvalemmers en afvalbakken. Een wekelijkse poetsbeurt is elke zaterdag voorzien tussen 10 uur en 15 uur. Vragen of opmerkingen graag via e-mail aub.

De EHBO-doos bevat o.a. Cetrizine-tabletjes tegen allergische reacties door muggen- of tekenbeten en zonneallergie. Ook is er een cortizone crème aanwezig om de jeuk te verminderen bij gevoelige reacties bij insectenbeten. Raadpleeg beide online bijsluiters voor gebruik aub of check volgende info: https://www.villaarmajeva.be/nl/reserveren/noodnummers. Gebruik zeker s'avonds een muggenspray of muggenmelk als je gevoelig bent voor muggenbeten, zeker voor de gestreepte tijgermug die komt soms voorkomt. Grootmoeder middeltjes bij wespen - of bijensteek: een suikerklontje wat natmaken met spuug en erover schuren, azijn, tandpasta met menthol of een rauwe ui.

Airco: gelieve de luiken en vensters, buitendeuren en slaapkamerdeuren zoveel mogelijk dicht te houden voor een optimale afkoeling en minimum verbruik. Overdag is de airco afgeregeld op 23° graden, zodat het verschil tussen buiten- en binnentemperatuur niet meer is dan de aangewezen 12° graden (volgens de algemene regel). De airco's zijn afgeregeld op de ideale temperatuur voor een goede nachtrust, nl. 24°C.

Verwarming: De elektrische radiatoren worden gebruikt tijdens de koudste periode van het jaar (van oktober tot mei). Wil deze radiatoren uitschakelen als er geen verwarming nodig is en hun respectievelijke thermostaten zodanig te regelen dat er geen energie wordt verspild.

De inbouwcassette mag uitsluitend gebruikt worden door volwassenen die ervaring hebben met inbouwcasettes. Gebruik enkel harsvrij droog hout (oud eik- of beukenhout) en gooi er geen vuilnis of oud papier in. Verander de trekregelaar niet van stand aub. Gebruik de stofzuiger niet om as te verwijderen maar een metalen schep en emmer.

Roken in de woning is verboden mede door de aanwezigheid van rookmelders.
Keukentafel: gelieve geen brood en voedingsmiddelen direct te snijden op de houten keukentafel.
De inbouw frigo links in de kast in de bijkeuken is aangesloten. Check dit bij aankomst aub.
Check de frigo/diepvries in de garage bij aankomst op de goede werking aub
De ovengebruiksaanwijzing kan u vinden in de lade onder de microgolf.
Gebruik aub pastilles voor de vaatwasmachine aub (er liggen 2 reserves), deze bevatten voldoende zout en spoelvloeistof. 

Om TV Vlaanderen & Netflix te selecteren op de smart TV in de living druk je op de 'home' toets.
Om de klanksterkte te regelen: de ‘volume’ toetsen indrukken of omhoog en omlaag drukken.

Slaapkamers: het huislinnen is verplicht te huren en slaapgedeelte is uitgerust met:
- Master slaapkamer: twee bedden met lattenbodem en twee boxspringmatrassen van 90 x 200
- Rechterslaapkamer: twee bedden met lattenbodem en twee box springmatrassen van 80 x 200
- Linker slaapkamer: twee bedden met lattenbodem en twee boxspringmatrassen van 90 x 200
Deze 3 kamers hebben telkens:
Eén gezamelijke matrasbeschermhoes
Eén gezamelijk zomer en één winter donsdeken (220 x 200 cm)
Eén gezamelijk linnen matrashoeslaken
Eén gezamelijk linnen donsdekenovertrek
Twee hoofdkussens met twee beschermhoezen en twee linnen overtrekken
Anti-muggenstekker

Sanitair: in de spoeltafels, lavabo’s, douches en toiletten mogen er geen dingen gegooid worden die het afvoersysteem kunnen verstoppen. Kosten voor ontstoppen zijn volledig ten laste van de huurder en zullen afgerekend worden met de huurwaarborg.

De bijkeuken is uitgerust met een frigo, wasmachine, droogkast, droogrek met wasknijpers. Het wasgoed kunt u ook ophangen aan de wasdraad achteraan de keuken. De gebruiksaanwijzingen van deze twee machines ligt in de lade onder de microgolf. Wil de filter van de stofzuiger en droogkast na elk gebruik schoonmaken. Stofzuiger (draadloos dus opladen), strijkijzer en strijkplank bevinden zich in de kast in de bijkeuken. Er ligt ook een rugzak (handig tijdens wandelingen) en boodschappentassen. De kussens voor de tuinstoelen liggen in de kast in de bijkeuken.

Boeken en gezelschapspelletjes kan je vinden in de antieke koffer in de hall. In de salontafel kan je ook nog wat boeken over de Provence vinden.

Door de covid-19-crisis zijn er extra maatregelen genomen om Armajeva nu ook te poetsen met anti-bacteriële producten.

Richtlijnen buitenshuis

Veiligheid voor kinderen is de prioriteit.
Daarom is er een zwembadrolluik voorzien met een sleutelschakelaar aan de garage. Hou draaiknop vast tot het zwembadrolluik helemaal open of dicht is.
Ook is er een bewegingsalarm die in het zwembad kan geplaatst worden wanneer het rolluik open is, de werking ervan kan je hier terugvinden.

Vanaf de maand mei is het mogelijk om het zwembad te verwarmen. Aangezien de nachten redelijk koud zijn in mei en oktober graag het rolluik dicht doen 's nachts zodat gedurende de dag een aangename watertemperatuur mogelijk blijft.

Om de warmte buiten te houden kan je de luiken overdag ofwel dicht doen ofwel op een kier zetten. De sticker op de ramen toont hoe je beide luiken kan vastmaken met de espagnoletsluiting. Zo is er geen schade wanneer ze tegen de muur klappen wanneer het plots winderig wordt. 

Waterzuivering en –schoonmaak gebeuren met volledig automatische systemen. Deze systemen komen automatisch in werking op verschillende tijdstippen van de dag. U mag blijven zwemmen tijdens de schoonmaakcycli. Indien nodig kunt u altijd het schepnet gebruiken om drijvende bladen, objecten of insecten uit het water te halen.

Het zwembadgebruik gebeurt op risico van de huurders. Conform de Franse wetgeving is er een veiligheid aanwezig, het zwembadalarm die afgaat van zodra het wateroppervlak beweegt.  Het aanwezige zwembadalarm dient correct gebruikt te worden door de huurder en dient altijd aan te staan. De huurder is aansprakelijk voor alle personen zonder zwemdiploma. De eigenaars kunnen in geen enkel geval verantwoordelijk worden gesteld voor mogelijke ongevallen.

Het zwembadonderhoud wordt verzorgd door een bevoegd persoon en de huurder verbindt zicht ertoe deze persoon toegang te verlenen tot de eigendom.

De verlichting van zwembad & poolhouse aan het zwembad kan u bedienen met een schakelaar in de garage. Zorg er aub voor dat u deze verlichting uitdoet alvorens naar bed te gaan.

De schakelaar van de terrasverwarming van het poolhouse, is ingesteld voor 1 uur, deze kan u bedienen in de garage.

Omwille van het zwakke elektriciteitsnetwerk is het niet mogelijk om elektrische wagens te laden.

Er is een gasbarbecue aanwezig. Wil deze barbecue en de roosters proper achter laten bij vertrek. Zoniet wordt er 25€ aangerekend. Er is een tweede reserve gasfles PROPANE aanwezig. Een lege fles kan je omwisselen in de Utile in St Pierre de Vassols en kost ongeveer 34€.

In de tuin ligt een geprogrammeerde automatische besproeiing die werkt in de vroege avond. Gelieve niet aan de kranen te komen tenzij er een ernstig probleem zou optreden, noch aan de programmatietoestellen die de automatische besproeiing bedienen. Het onderhoud van de tuin wordt geregeld door een bevoegd persoon. Voor het noodzakelijk onderhoud aan de woning, tuin en zwembad kan de huurder de toegang niet weigeren aan bevoegde personen.

Sigarettenpeuken worden niet in de tuin geworpen. Kosten voor extra opkuis zal afgetrokken worden van de huurwaarborg.
Barbecueën mag enkel op het terras, elke ander vorm van vuur is verboden.
Wil de parasols bij afwezigheid sluiten en de tuinkussens opbergen.
Wil binnen- en buitenmeubels niet verplaatsten aub.
Opstellen van mobilehomes, tenten e.d. op het terrein of inrit is verboden.

Voor de veiligheid is het terrein uitgerust met camerabewaking. De huurders zijn akkoord met deze camerabewaking.

Op 200 meter vogelvlucht (in de landweg rechtover nr 244 in de straat, het eerste paadje rechts en 500 meter verder) staan er een twintigtal bijenkorven en deze bijen komen soms drinken aan het zwembad. Tijdens de Transhumance, eind mei, worden de bijenkorven verplaatst en zijn er duidelijk minder bijen in de omtrek.
Bijen en wespen steken enkel als ze zich bedreigd voelen. De angel van een bij blijft in de huid steken, de bij gaat hieraan dood maar je dient de angel te verwijderen, zodat ze geen verder gif kan afgeven.  Een wesp, heeft een gladde angel, en kan haar angel terugtrekken en mogelijk nog vaker steken. 
Elk jaar zien we Le Frelon (hoornaar of paardenwesp) maar hij komt niet af op zoetigheden. Hij kan wel vijandig worden als je op enkele meters van zijn nest komt.

Huisdieren zijn jammer genoeg, echt niet toegelaten.

We wensen jullie een zeer prettig verblijf toe!
Danny & Véronique

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.