Flassan (11km)

Flassan (11km)

Flassan ligt op 1 km van Bédoin. Het is een klein dorp (in 1999 zijn er 341 inwoners geteld), net als Crillon-le-Brave.

Restauranttip in Flassan, op een kwartiertje van het vakantiehuis:

Paul Vendran van La Ferme St. Pierre, 953 Chemin des Pontillards, aan de voet van de Mont Ventoux, kan u zeker bekoren met zijn ongecompliceerde maar lekkere wijnen, de rosé is fruitig en fris, de rode wijn met kracht en toch finesse. Focust zich op kwaliteit en niet op commercialisering.

Het hoger gelegen restaurant Le Mas des Vignes is zeker een aanrader, zowel s'winters als s'zomers kan je er genieten van het fantastische verzicht! Het restaurant is gebouwd op de hellingen van de Mont Ventoux, op 600 meter hoogte, rond een 12e-eeuwse kapel.

Net buiten het naburige dorp Villes-sur-Auzon, tussen de wijnvelden kan je genieten van het lekkere eten en uitzicht bij Restaurant Ferme Du Pezet. Echt wel genieten van het zicht en de rust!

Neem je Route de Flassan, ter hoogte van nr 4150 kom je onderweg Fromagerie M tegen. Marc en Marie werken met  respect voor de lokale producten: kaas, charcuterie en zoetigheden.  Naast de kerk is er nog 'Epicerie Jouvaud' en voor een eenvoudig gerechtje kan je terecht in Bar/Restaurant du Mont Ventoux.

Je kan een wandeling maken vanuit Flassan naar les Demoiselles Coiffées Deze zijn een soort grote natuurlijke zuilen van brokkelig gesteente. Het okerachtig zand werd tot in de jaren vijftig geëxploiteerd voor de fabricage van verf en schoonheidsproducten. De gekapte dames zijn duidelijk voorbestemd om op een dag te verdwijnen, respecteer daarom deze plek tijdens je wandeling. Klim er niet op, of zelfs niet op de top, anders zou deze site op een dag permanent gesloten kunnen worden! De gpx voor  deze wandeling kan je terugvinden op de activiteitenpagina "wandelen".

Ben  je avontuurlijk, huur dan een quad bij Ventoux quad, waar je afspreekt aan de Salle Polyvalente. Je maakt een ritje langs de lavendelvelden in Sault en via kleine weggetjes ga je de Mont Ventoux op.

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.