Bédoin (5km)

Bédoin (5km)

Vanop het terras van het vakantiehuis zie je het kerkje van Bédoin.

Kijk je vanop het terras in oostelijke richting, dan zie je de imposante gevel van de 'Eglise Saint Pierre' te Bédoin. Bédoin is een grotere gemeente dan Crillon-le-Brave. In 2004 telde Bédoin 2942 inwoners. Er is één belangrijke straat waarlangs de meeste handelaars te vinden zijn: bakkers, slagers, kappers, apotheek, restaurantjes en een supermarkt. Ga je echter te voet door de middeleeuwse straatjes in het oudere en rustige deel van Bédoin dan beklim je sowieso de 'Colline Saint Antonin'. Je komt terecht op een 'adembenemende point de vue' die uitkijkt op de typische Provençaalse kerk Saint Pierre.

Er is een wekelijkse maandagochtendmarkt te Bédoin die één van de grootste en mooiste van de streek is. Kruiden, tapenades, lavendel, olijven, marmelades, tafellinnen, kleedjes, alle typisch Provençaalse producten zijn er te krijgen. ‘s Zomers (juni tem september) is er op zaterdag een avondmarkt, van 17.30 tot 19.30 waarbij de focus meer op boerenproducten ligt.

Huur je ons vakantiehuis, stop dan zeker eens bij Els, Lou en Marnik, in Le Flandrien, een bar & bistro waar alles in het teken staat van het wielrennen. Ook kan je iets te gaan drinken in de Relais du Mont Ventoux op de Place du Village, je hebt een mooi zicht op de oude plantanen.

Bédoin is vooral bekend van de etappes in de Ronde van Frankrijk, aan de voet van de Mont Ventoux, voordat de klim wordt ingezet. Zelf kan je ook (elektrische) fietsen huren bij www.francebikerentals.com , www.larouteduventoux.com of campdebaseventoux.com, ze geven er met plezier een paar fietsroutes mee. Meer info kan je zeker vinden bij het Office de Tourisme Bédoin Ventoux.

Maak een mooie wandeling van het vakantiehuis naar Bédoin:

Een heerlijk mooie wandeling vanuit het vakantiehuis naar Bédoin kan je hier bekijken of downloaden. Je vertrekt doorheen de wijnvelden en op de terugweg passeer je langs de vroegere okerwinning. Of wandel of fiets op de D974 richting Les Baux, op de rechterkant is er ook een verlaten okerwinning. Het landschap is ontstaan door erosie, met uitstulpingen in oker: Les Demoiselles Coiffeés.  Rousillon is hiervoor ook bekend, maar daar moet je wel aanschuiven tussen de toeristen, terwijl het hier super rustig is. Ook de kloof van Curnier: "Combe Curnier" is een heel mooie wandeling, hier heb je zeker goede wandelschoenen voor nodig!

Wil je wat avontuur? Huur dan een buggy bij  VMV Vignerons du Mont Ventoux, Vertrek op ontdekking van de wijngaarden in een buggy met fotostops op de panoramische uitzichten. Achteraf is er een wijndegustatie. In 1924, besloten families van wijnbouwers dit rijke erfgoed en deze gehechtheid aan hun land deelden, samen te werken en deze Vignerons du Mont Ventoux te stichten. Hier kan je kiezen tussen de licht geprijsde wijnen van verschillende wijnbouwers.

In Mas des Vignes heb je een enorm uitzicht vanuit het restaurant op 600 meter hoogte. Bij Maison Deux Paul (vroeger Lilly et Paul) kan je kiezen uit fijne gerechtjes en je zit er op een zeer gezellige typisch provençaalse binnenkoer. In het zomerseizoen zeker aangeraden om er te reserveren! Neem ook een kijkje bij La Maison des Soeurs :) Voor een stukje vis of vlees klaargemaakt op het haardvuur ben je dan bij Le Grillon aan het juiste adres.

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.