L'Isle Sur la Sorgue (32km) *

L'Isle Sur la Sorgue (32km) *

Ontdek ons vakantiehuis vlakbij Isle-sur-la-Sorgue 

Voor liefhebbers van rommelmarkten is L'Isle-sur-la-Sorgue een waar paradijs. Met zijn vele antiekwinkels en de grootste rommelmarkt van Europa, trekt het dorp bezoekers van over de hele wereld aan die op zoek zijn naar verborgen schatten en unieke vondsten. Slenter doorheen “ L'Ile aux brocantes”, met veertigtal antiekhandelaren en de “Village des Antiquaires”, 70 exposanten antiekhandelaren, de grootste en oudste antiekwijk van het dorp!

Wandel langs de grachten in de schilderachtige straatjes van L'Isle-sur-la-Sorgue, waar het geluid van kabbelend water u overal vergezelt. Bezoek de vele winkeltjes met interieurspullen en kruiden en ontdek unieke decoratieve items en nieuwe geurige kruidenmixen waarvan je het water in mond krijgt. Laat u verrassen door de diversiteit en vind het perfecte item om uw huis of gerechten op te fleuren. 🌿

Isle-sur-la-Sorgue telt maar liefst 17 waterraderen, die ooit werden gebruikt in de textielindustrie. Deze historische elementen geven het dorp een uniek karakter en maken het een must-visit bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Koop de lokale producten van de Provence op de wekelijkse markten van L'Isle-sur-la-Sorgue, waar verse producten en lokale specialiteiten worden aangeboden. De lokale markt vindt plaats op donderdag en zondag, en is een prachtige mix van kleuren aan de rivier. Probeer de drijvende markt op de eerste zondag van augustus te bezoeken, een unieke ervaring waarbij u kunt genieten van verse lekkernijen terwijl u langs de oevers van de Sorgue slentert.

Vlakbij L'Isle-sur-la-Sorgue ligt Fontaine-de-Vaucluse, een betoverend dorpje dat zijn naam dankt aan de spectaculaire heropleving van de Sorgue-rivier. Hier ontspringt de ondergrondse rivier, aan een indrukwekkende klif van 230 meter hoogte. Een korte wandeling brengt u naar de adembenemende bron van Fontaine-de-Vaucluse, waar u kan genieten van het landschap.  De kracht van de bron zal u zeker verrassen: Fontaine-de-Vaucluse herbergt de belangrijkste bron van Frankrijk en staat op de vierde plaats wereldwijd. Het smaragdgroene water en de omringende landschappen vormen een idyllische achtergrond voor een onvergetelijke dagtrip.

Aan restaurantjes geen gebrek! Enkele klassieke restaurants: Jardin du Quai is het gezellig om binnen of buiten in de tuin te zitten of Le Petit Henri, in het Grand Hotel Henri waar je in de statige binnentuin heerlijk in de schaduw kan genieten van het kabelend fonteintje. Solehl, een hip en trendy restaurant met fijne gerechtjes.
Enkele gastronomische restaurants zijn zeker te ontdekken: Le Vivier, waar het heerlijk rustig zitten is aan het water of binnen in het moderne interieur. Le Prévoté heeft dan een meer landelijk interieur met een binnenkoer waar je ook zeer fijn kan eten.

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.