Saint Remy de Provence (57km) *

Saint Remy de Provence (57km) *

Saint-Rémy-de-Provence, is de perfecte daguitstap, met dichtbij het natuurreservaat Les Alpilles en op slechts 57 km van Villa Armajeva.

Het vakantiehuis op 57 km van Saint-Rémy-de-Provence

Midden in Les Alpilles, ligt het betoverende stadje Saint-Rémy-de-Provence. Met zijn schilderachtige lanen, geplaveide smalle straatjes, geurige lavendel- en olijfoliewinkeltjes, boetieks en galeries, gezellige restaurants en zonovergoten terrassen. Zowel de talrijke bezienswaardigheden en de vele winkeltjes maken het tot een geliefde daguitstap waarnaar je steeds weer terug wilt keren.

Betoverende straatjes en culturele schatten

Een wandeling door Saint-Rémy-de-Provence onthult zijn charme met boulevards bekleed met platanen, smalle steegjes met boetieks en galerieën, en sfeervolle pleintjes met fonteinen. Geniet van een ontspannen sfeer terwijl je lokale delicatessen proeft op een terras, omringd door het authentieke Franse leven.

Ontdekkingen in en rondom Saint-Rémy

Naast het verkennen van de stad zelf, biedt Saint-Rémy tal van activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving:
• Bezoek het indrukwekkende Klooster van Saint-Paul de Mausole, waar Vincent van Gogh verbleef en vele van zijn meesterwerken schilderde.
• Verken de prachtige bergketen Les Alpilles te voet of per fiets, omringd door wijngaarden, olijfgaarden en adembenemende landschappen.
• Proef heerlijke olijfolie bij Moulin du Calanquet en leer over het productieproces van deze lokale lekkernij.
• Ontdek de rijke archeologische site Glanum en bewonder de overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd.
• Bezoek de prachtige wijnmakerij Domaine de La Vallongue in de buurt van Saint-Rémy-de-Provence
• Ga iets eten of drinken in: Hotel Restaurant Le Tourrel of in Le Saint Remy. 
• Spring eens binnen in één van de vele interieur boutiques: Les Comptoirs Des Alpilles, By Paka of Home Travel, net buiten het centrum.

Een rijke geschiedenis om te ontdekken

De geschiedenis van Saint-Rémy is nog steeds voelbaar in de oude stad Glanum, gesticht door de Gallische Kelten in de zesde eeuw voor Christus. De opgravingen behoren tot de belangrijkste in Frankrijk, met Romeinse overblijfselen zoals een mausoleum, triomfboog, tempels, thermen en ruïnes. In de Middeleeuwen veroverd door de abdij van Saint-Rémy uit Reims, groeide de stad uit tot een welvarende gemeenschap met herenhuizen en statige lanen. Het is ook de geboorteplaats van de beroemde arts Nostradamus en trok in de loop der eeuwen vele kunstenaars, waaronder de wereldberoemde Vincent van Gogh

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.