Caromb

Caromb

Het vakantiehuis ligt op 6 km van Caromb.

Caromb kan je vanuit de verte makkelijk herkenen door zijn gotische Saint-Maurice-kerk, met zijn prachtige 'rosace'in de voorgevel. Kijk misschien even binnen naar de Provençaalse orgelkas van 1701! De graftombe van Etienne de Vesc, aristocraat van de vijftiende eeuw, is dan gelegen in de 'Chapelle Seigneuriale'. Als je wandelt door deze authentieke kleine stad zie je heel wat overblijfselen van de oude muren, het belfort en enkele fonteinen, waaronder de 14e eeuwse kasteelfontein.

Op maandag zijn de meeste winkels gesloten in Caromb. De ochtendmarkt vindt elke dinsdagvoormiddag plaats. Op vrijdag op de parking van Cave Caromb kan je voor zéér verse vis terecht bij Poissonerie Sud Marée (van Monteux).  Neem zeker de tijd om te zien hoe olijfolie wordt gemaakt bij Moulin du Comtat na een lange wandeling in de olijfgaarden van Caromb. Je kan er pittige of fruitige olie kopen.

Les Vignerons de Saint Marc – Canteperdrix, zijn 219 wijnboeren van 18 gemeenten in de Vaucluse:  Aubignan, Blauvac, Le Barroux, Crillon-le-Brave, Caromb, Carpentras, Loriol-du-Comtat, Malaucène, Malemort-du-Comtat, Mazan, Méthamis, Modène, Mormoiron, Pernes-les-Fontaines, Saint-Hippolyte-le -Graveyron, Saint-Pierre-de-Vassols, Venasque en Villes-sur-Auzon. Kies tussen de verschillende wijnassortimenten, de bieren van de Brasserie Artisanale du Mont Ventoux of de Pintegabi, ambachtelijke bieren van Mazan.

Als je onze vakantiewoning huurt, check dan de site van de Mairie van Caromb daar kan je de evenementen in de omgeving raadplegen.

Vijgen van Caromb:

Het weekend van 21 juli is er een rommelmarkt en vijgenfeest, met lekker eten en drinken op de feestelijke marktplaats. Caromb is gekend voor de vijg: 'Noire de Caromb'. Bij Pépinières Brusset worden er reeds 100 jaar vijgenbomen gekweekt op een domein van 4 hectaren. Planten in containers van 2 à 3 liters tot containers van 20 liters worden er verkocht. Alle info staat op hun website, misschien is dit een origineel cadeau voor de thuisblijvers?

Vlakbij Caromb en het vakantiehuis:

Lac du Paty: een mooi stuwmeer (gemaakt in 1766, de op één na oudste van Frankrijk). Voor een wandeling in of langs het water, voor wie in alle rust en stilte van de natuur wil genieten. Je kan picknicken met zicht op het meer aan een van de picknicktafels. Er is een kleine snackbar waar je iets kan kopen om te eten en/of drinken. In mei organiseert de stad de zeer feestelijke spelen van Lac Paty. Niet ver van het meer kan u de lamaboerderij bezoeken.

Hieronder ook nog enkele restaurantjes waarvan le 6 à Table er toch wel uitblinkt met fijnere gerechtjes. Zijn kaart verandert om de 14 dagen en er zijn afhaalmaaltijden.

 

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.