Mont Ventoux (21km) *

Vakantiehuis met dit adembenemend zicht op de Mont Ventoux !

De Mont Ventoux, met het kale maanlandschap in het Massif des Cèdres is de hoogste in de streek van de Provence, nl 2000m, de top van de Mont Ventoux ligt op 1912 meter hoogte. Op de top van de berg zijn er  windsnelheden tot 300 km/uur geregistreerd!
De Mont Ventoux is meermaals opgenomen in gerenommeerde wielerwedstrijden, zoals de Ronde van Frankrijk. De zuidwestzijde van het massief (grenzend aan de vlakte van Bédoin) heeft tot op ongeveer 1000 meter hoogte een uitgesproken mediterraan klimaat.

Op het dak van de Provence!
Te voet, te paard, op de fiets of zelfs met de auto, er zijn vele manieren om dit UNESCO erfgoed te ontdekken.

Voor wandelaars biedt de Mont Ventoux een prachtige omgeving met uitzicht op de omringende bergen en dalen.

Er zijn verschillende wandelpaden die naar de top leiden, waaronder de route vanuit Malaucène en de route vanuit Sault. De bossen op de Mont-Ventoux worden het jaar door bezocht door fietsers of wandelaars, atleten, wetenschappers, jagers of paddenstoelplukkers... Welke route je ook kiest, wees je bewust van de weersomstandigheden want de Mont Ventoux is bekend om zijn wisselvallige weer.

In de zomer kan het zonnig zijn, maar ook kan er op elk moment van de dag onweer voorkomen. Het is aan te raden om voldoende water, voedsel, en bescherming tegen de zon te dragen. Het is ook aangeraden om vooraf informatie te verzamelen over de route die je wilt doen, de weersverwachtingen te checken en te trainen voor de fysieke uitdaging die het beklimmen van de Mont Ventoux met zich meebrengt.

's Winters kan je er skiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen en geniet daarna van een warme koffie met pannenkoek in Chalet Reynard of Mont-Serain
's Zomer kan je er mountainbiken, bergwandelen of de skipiste (gras) afglijden in een kart of geniet van een fris slaatje en drankje op het terras van Chalet Reynard of Mont-Serein. Bij deze laatste is er echt wat plezier te beleven: dévalkart, elektrische trottinettes, klimpark, air park, tubing, ponywandeling & trampoline!

Autoraces:
Kort nadat de eerste verharde wegen naar de top van de Mont Ventoux waren aangelegd ontstond het idee wedstrijden voor auto’s te organiseren. 
De klassieke route tegen de klok was die van Bédoin naar de top een afstand van 21,5 km met een te overwinnen hoogteverschil van 1589 meter. 
In 1900 bereikten drie vierwielers van het type De Dion-Bouton de top in 2,5 uur.
In 1902 won een Panhard-Levassor in de tijd van 27 minuten en 17 seconden.
In 1976 werd een gemiddelde snelheid van 149 km per uur gereden.
De finish was bij Chalet-Reynard, een afstand van 15,4 km, bereikt in 6 minuten en 11 seconden bereikt. 
Na 1977 is om veiligheidsredenen afgezien van nog meer recordpogingen.  
Nu worden er soms rally's voor oldtimers georganiseerd, ook de limieten van auto's worden er nog getest door op topsnelheid naar boven te rijden.

Vakantiehuis vlakbij de Mont Ventoux voor de wielerliefhebbers!

De Mont Ventoux ligt op 21km van het vakantiehuis en is bekend om de wieleretappes in onder andere de Ronde van Frankrijk. 
De beklimming vanuit Bédoin is zeer zwaar door de lengte van de klim, nl 21,4 km, het gemiddelde stijgingspercentage van 7,5 % en de zomerse temperaturen van de Provence. 
Er drie beklimmingen mogelijk: zuidelijk vanuit Bédoin, noordelijk vanuit Malaucène en oostelijk vanuit Sault. 
De klim werd de wielrenner Tom Simpson in 1967 fataal door een combinatie van amfetamine, alcohol en de hitte. Drie jaar nam Eddy Merckx zijn petje af tijdens het passeren van het monument dat ter nagedachtenis aan Simpson is neergezet.  
In de Ronde van Frankrijk 2000 schonk de veel sterkere Lance Armstrong de zege op de Ventoux aan de Italiaanse klimmer Marco Pantani. 
Ook in Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné wordt de Mont Ventoux regelmatig in het schema opgenomen.

Vanuit ons vakantiehuis zijn er echt veel activiteiten mogelijk in de omgeving. Kijk zeker eens op onze activiteitenpagina!

Restaurants:
Chalet Reynard
Chalet Liotard
Chalet Ventoux Serein
Vendran Restaurant 

Loisirs:
Mont Serein
Tom Simpson's Memorial
Weerstation Mont Ventoux: Het weer bekijken op de top van de Ventoux
Ook is de informatie beschikbaar via schermen in Bédoin, Malaucène en Sault of via de app Infoclimat.
 

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.