Sault (38km)

Sault (38km)

Sault ligt op 38 km van het vakantiehuis

Sault: een charmant dorpje dat niet alleen bekend staat als een van de officiële beginpunten voor fietsers die de Mont Ventoux willen beklimmen, maar ook als een toeristische hotspot met gezellige cafés, restaurants en lokale winkeltjes. En wees gerust, als u geen fietser bent, is er nog genoeg te ontdekken in dit prachtige plaatsje. Sault en haar omgeving is UNESCO beschermd gebied.

De omringende lavendelvelden op een boogscheut van het vakantiehuis

Rij of fiets naar het mooie Sault, de lavendelhoofdstad van Frankrijk! Gelegen in het noorden van de Lubéron op 775 meter hoogte, bloeit de lavendel hier later en is het helemaal tot half augustus te bewonderen. De Route du Ventoux is dé plek om de mooiste velden te spotten, waaronder La Ferme aux Lavandes en Lavandes de Champelle. Heb je zin in nog meer avontuur? Bezoek dan de Vallon des Lavandes distilleerderij langs de D942-weg naar het noorden. Een echte must-see voor elke lavendelliefhebber!

Ontdek de 5 km lange 'Chemin des Lavandes' (download pdf) en geniet van de weelderige lavendelvelden ten zuiden van Sault. Leer over de heerlijke lavendelhoning die wordt geproduceerd bij de idyllische Miellerie du Val de Sault. En als je kan, het jaarlijkse lavendelfeest, vol feestelijke activiteiten, te bezoeken rond 15 augustus. Maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring vol kleuren en geuren, en bekijk hier de 9 Lavendel Routes!

Of fiets rond het betoverende Plateau d'Albion, gelegen ten oosten van het populaire Sault. De meeste toeristen houden halt bij het plateau van Sault, maar je mist echt iets als je dit plateau overslaat. Het gebied is minder bekend, maar herbergt net zo veel prachtige lavendelvelden. Met minder toeristen kun je hier in alle rust door de bloeiende paarse velden struinen. De omliggende dorpen, zoals Saint-Christol, Revest-du-Bion en Saint-Trinit, hebben bovendien schattige winkeltjes waar lokale producten worden verkocht.

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.