Malaucène (16km)

Malaucène (16km)

In Malaucène zijn er nog een paar middeleeuwse poorten bewaard gebleven, zoals de Porte Soubeyran, ooit een galg! Nadat we de poort voorbij wandelen komen we in het dorpscentrum, oud maar levendig met zijn kraampjes en winkeltjes. Via de Grande Rue en Rue du Château kom je aan de halfronde rij huizen die het dorp in de 14e eeuw tot een versterkte plaats maakten.

Malaucène, op 20 min. van het vakantiehuis, startpunt van de Mont Ventoux beklimming!

Wielerliefhebbers die voor het plezier fietsen doen er misschien goed aan om de Mont Ventoux vanuit Malaucène op te fietsen omdat de steile klim reeds na 10 km komt. Deze beklimming zou daardoor minder moeilijk zijn dan vanuit Bédoin en mooier zijn... 

De genummerde typische betonnen paaltjes (bornes) kom je tegen tijdens de beklimming. Je leest er o.a. het aantal km of vooraleer je aan de top (sommet) bent en het stijgingspercentage.

Voor wie het liever wat rustig aan doet kan genieten van een massage en verzorging in de Spa Ventoux Provence :) Je kan er ook een fiets huren en een fietstochtje maken. Er zijn meerdere fietsenverhuur die je graag informeren welke fietsroute je kan maken. Je kan het ook gezellig maken en je picnic meenemen voor onderweg !

Malaucène, souveniertjes shoppen vlakbij het vakantiehuis: 

In Malaucène is het wel duidelijk dat de wielrenners de voornaamste bron van inkomsten zijn want er wordt vanalles verkocht in functie van het wielrennen.

Handelaars

Grand Frais

Wijn:
Château de Bacchus

 

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.