Venasque (19km)

Venasque (19km)

Mooiste dorpen rond de Mont Ventoux: Venasque, 19 km van het vakantiehuis

De huizen van Venasque zijn gebouwd op een steile rots die hoog boven het dal van de Nesque uitsteekt. In het dorp heb je hierdoor een fantastisch uitzicht over de vlakte van de Vaucluse tot aan de Mont Ventoux.  

Venasque ligt op 20 minuutjes van het vakantiehuis Armajeva. In Venasque kan je zeker een uurtje of twee rond wandelen. Het heeft echt mooie herenhuizen, straatjes en prachtige pleintjes met fonteinen.

Het dorp heeft 3 grote monumenten:
De torens: Les Sarrasines, onderaan het dorp.
De kerk: met een te checken houtsnijwerk altaar.
En de doopkapel: Le baptistère.
Het doopritueel symboliseert de intrede in een geloofsgemeenschap, het hoofd wordt besprenkeld met water (vroeger werd men geheel ondergedompeld) om de zonden af te wassen en te zuiveren van de erfzonde. De baptisteria kwamen er, toen drie keer per jaar grote groepen kinderen gedoopt werden, deze waren erg groot door het grote aantal personen dat in het baptisterium moest passen Later lieten ook volwassen hun zonden afwassen, daardoor waren ze soms verdeeld in twee delen: mannen en vrouwen apart.

Neem misschien kersen van Venasque mee voor in het vakantiehuis? Rond half april komen de kersenbomen in bloei in de Vaucluse. Deze streek produceert een groot deel van de Franse kersen: 25% van de kersen voor directe consumptie en zelfs 75% voor verwerking. Elk jaar worden er begin juni, ter gelegenheid van de eerste oogst kersenfeesten georganiseerd in Venasque.

Je kan ook prima eten in de verschillende restaurants: in Les Remparts en Hotel Les Remparts met restaurant Le Petit Chose zit je rustiger en heb je een fijn uitzicht of in het drukkere centrum bij de fontein heb je resto Côté Fontaine.

Wil je nog een wijndomein bezoeken? Domaine Solence ligt op 3 km van het centrum, waarvan wij de Papillon kochten. Ofwel Cave Clauvallis: 7 boeren wijnboeren die 200 producenten samenbrachten en wijn maken volgens de AB-regelmentering: Agriculture Biologique (biologische landbouw).

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.