Beaumes-de-Venise (15km)

Beaumes-de-Venise (15km)

Het dorp Beaumes de Venise dankt zijn naam aan de vele grotten die in de heuvel zijn uitgehouwen ("baumes" betekent "grotten" in het Provençaals). Een foto waard: bij aankomst in Beaumes-de-Venise zie je er de mooie 17de eeuwse fontein vlakbij het restaurant La Table des Balmes. Bij het binnerijden aan het rondpunt heb je misschien de sculptuur opgemerkt: het zijn de handen van een druivenplukker, gemaakt van pierre de Crillon-le-Brave. De plaatselijke markt op dinsdagvoormiddag.

Typisch Provençaals aperitief voor in het vakantiehuis:

De muskaatwijn van Beaumes-de-Venise wordt door kenners beschouwd als één van de beste van Frankrijk. Deze wijn wordt als aperitief en als dessertwijn gebruikt. Deze Muscat Beaumes-de-Venise is sedert 1943 geklasseerd als AOC voor de witte vins doux naturel wijnen. Het alcoholpercentage moet minstens 12,15% zijn en de opbrengst mag maximaal 30 hectoliter per hectare opleveren. De druiven moet een suikergehalte hebben dat hoger is dan 252 gram per liter. De wijnen moeten een suikergehalte hebben van minstens 110 gram/liter, al bij al een heel strikte wetgeving!

Beaumes de Venise 'uit tips', op een kwartiertje van het vakantiehuis:

Een omweg waard, een kleine 5 km verder richting Loriol-du-Comtat is er l'Ancienne Gare de Loriol-du-comtat waar je iets eten of drinken. De oude treinbedding is heraangelegd en je kan er aangenaam fietsen of skeeleren.

Rond Les Grottes d'Ambrosi kan je een mooie wandeling doen. Tot slot nog dit, misschien passeer je dit observatieplatform op Roque-Alric, prachtige wandeling en zicht, je kan er mooie foto's nemen van de streek.

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.