Crillon le Brave

Crillon le Brave

Een vakantiehuis huren met zwembad in Crillon le Brave.

Crillon-le-Brave (Vaucluse) is bekend als één van de mooiste dorpjes dichtbij de Mont Ventoux. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor verschillende uitstappen. Wil je dit vakantiehuis huren in Crillon le Brave, reken er dan op dat deze gelegen is op 395 meter hoogte, een wandelingetje naar de plaatselijke bakker is een stevige bergklim :) Op zaterdag kan je hier Fougasse verkrijgen.

Crillon-le-Brave is ook bekend door het mooie 5* hotel Crillon le Brave. De familie Pariente gaf in 2017 opdracht aan de decorateur Charles Zana om een nieuwe stijl te geven aan het hotel. Hier kan je mits afspraak terecht in het gastronomische restaurant La Madeleine of in de bistro: La Table du Ventoux. Het Spa des Ecuries werkt met de gekende Bamford producten. Misschien ken je Hotel Lou Pinet (St Tropez) en Le Coucou (Méribel)? Deze behoren ook tot Maisons Pariente.

In 2015 telde Crillon-le-Brave 475 inwoners. In en rond het dorp zijn er dan ook zeer veel vakantiehuizen van buitenlandse eigenaren. Indien nodig kan je de website checken, er is een overzichtje van nuttige telefoonnummers. Het is dus een kleine gemeente, gelukkig ligt Bédoin op 5 km en Caromb op 6 km en daar kan je bij heel wat meer handelaars terecht. 

Crillon Le Brave ligt op 750 meter van het vakantiehuis.

De kleine zaterdagmorgenmarkt is van 8 tot 12 uur met lokale producten. Van augustus tot september is er nog een bijkomende avondmarkt op donderdag tussen 17 en 22 uur met demonstraties en degustaties van lokale producten. Vanop het plein voor de Mairie heb je een enorm ver zicht. In bar/restaurant St Romain kan je genieten van een enorm zicht op de vallei en les Dentelles wanneer de kleinsten er spelen in de speeltuin. Wandel zeker eens door de typische 'rues caladées', het is echt een zeer mooi dorpje! 

Rond het stadhuis bemerk je de vele mooi gerestaureerde huizen bewonderen. Veel van deze huizen zijn eigendom van het Hôtel de Crillon le Brave dat de echte authenticiteit en charme van de Provençe heeft behouden.

Op dit pleintje, staat een Romeinse kerk, volledig opgetrokken uit steen. Binnenin heb je er een uit hout gesneden altaarstuk toegeschreven aan Bernus.

Vanaf de Place de l'Eglise kunt u het middeleeuwse kasteel bereiken. Dit is echter een privé-eigendom dat niet toegankelijk is voor bezoekers. Maar van buitenaf kan je de gevels bewonderen waarop recente kantelen zijn toegevoegd.

Crillon is veel ontwikkeld dankzij het toerisme. Veel secundaire villa's zijn verhuurd tijdens het seizoen. In het zomerseizoen neemt de bevolking enorm toe.

Villa Armajeva

Villa Armajeva
Chemin des Sauvies 456
84410 Crillon-le-Brave
+32 496 06 74 59

Zoekt u een vakantiehuis om te huren voor 6 personen in de Provence?
Onze vrije datums en prijzen staan bovenaan bij 'reservatie'.
Aankomst op zaterdag vanaf 15 uur, vertrek op zaterdag voor 10 uur.